Onze bus.

Dit is de plek om te laten zien hoe jou Ford Nugget, Ford Transit Euroline van Westfalia, Ford Transit camper, de BigNugget en BigNugget-XL er van buiten en binnen uit ziet.

Moderator: carl runge

Onze bus.

Berichtdoor transit » Do Okt 18, 2012 12:36 pm

Wij zijn Klaas en Dinie, wij wonen in Apeldoorn en we hebben sinds 2007 onze Transit, de bus is van 1994, we zijn inmiddels al vijf keer in Portugal geweest met onze bus. het is een heerlijke bus voor verre reizen, redelijk zuinig ook met 1 op 12,5 aan diesel.
Ondanks dat de bus al 12 jaar oud was bij aankoop had hij nog maar zo'n 25.000 gereden en was nog in originele staat zoals de bouwer Eurec hem had afgeleverd in '94. Dit had het grote voordeel dat ik hem nu beter aan onze eigen wensen kon aanpassen.
Vanwege het ontbreken van enigerlei vorm van electronica is er heel goed zelf aan te klussen, het is allemaal simpele techniek.
Gelukkig hebben we veel tijd om te reizen, werken mag nog maar hoeft niet meer.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Afbeelding

Afbeelding
De bus op het uiterste puntje van Portugal, aan de andere kant van het water ligt Amerika.
transit
 

Re: Onze bus.

Berichtdoor carl runge » Do Okt 18, 2012 1:25 pm

Welkom Klaas en Dinie,

Mooie bus hoor. Wat me niet helemaal duidelijk is waar jullie slapen. Ik neem aan beneden en dat de bank kan worden uitgetrokken. En slaap je dan ook nog op voor een deel op de voorstoelen.
Vriendelijke groeten,
Carl en Annet Runge
http://www.annetencarlrunge.nl/?page_id=50
Gebruikers-avatar
carl runge
Site Admin
 
Berichten: 352
Geregistreerd: Ma Sep 17, 2012 10:53 am
Woonplaats: Emmen

Re: Onze bus.

Berichtdoor transit » Do Okt 18, 2012 8:48 pm

Als we gaan slapen leggen we de tafel lager en trekken de bank tot aan de kastjes, de twee rugleuningen vullen de ruimte op en dan hebben we een ruim bed. Alleen kunnen we dan niet meer bij de kastjes komen. De voorstoelen worden 's nachts niet gebruikt, daar kunnen de kleren worden neergelegd. het kan allemaal maar het houd niet over aan ruimte.
Maar intussen hebben we al vijf keer een maand in de bus gewoond en daarnaast nog vaak een week of minder.
Oorspronkelijk was er wel de mogelijkheid om ook boven te slapen, maar dat heb ik al direct veranderd zodat er meer loopruimte met voldoende hoogte beschikbaar kwam.
Een eventuele volgende bus moet een mogelijkheid hebben van een vast bed zodat je niet elke avond en morgen het bed moet verbouwen, hoewel we daar erg snel in zijn geworden.

Dit verduidelijkt misscjien een en ander.

Afbeelding
transit
 

Re: Onze bus.

Berichtdoor carl runge » Vr Okt 19, 2012 8:54 am

Duidelijk. Mooie inrichting.

Bij onze Nugget is het beneden slapen erg onhandig. De matten moeten eruit om de bank te kunnen opschuiven; De voorstoelen moeten zo ver mogelijk naar voren worden geplaatst en dan pas het bed maken. En ondanks de ruimte onderin het keukenblok wel iedere avond opmaken en s'morgens opruimen. Indien het bed beneden is uitgetrokken, kun je de voorstoelen niet meer gebruiken. Wij slapen daarom tegenwoordig boven en laten het bed gedurende de vakantie gewoon uitgetrokken :D Alleen het zit gedeelte kun je dan niet meer staan, maar daar wen je snel aan.
Vriendelijke groeten,
Carl en Annet Runge
http://www.annetencarlrunge.nl/?page_id=50
Gebruikers-avatar
carl runge
Site Admin
 
Berichten: 352
Geregistreerd: Ma Sep 17, 2012 10:53 am
Woonplaats: Emmen


Terug naar show je Ford camper

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast